Powrót do seryjnego wyglądu - zderzaki i progi firmy RIEGER
Witajcie,
jak już może wiecie od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Skody Octavii II. Poprzedni właściciel trochę ją podrasował i wstawił, tuningowany zderzak tylny oraz progi (zdjęcie w załączniku) - wszystkie te rzeczy to oryginalne części tuningowej firmy RIEGER, dostałem na nie dokumenty.
Chcę jednak jak najszybciej wrócić do seryjnego zderzaka i progów, stąd pytanie: czy ten dodatkowy element tylnego zderzaka to tylko nakładka i czy da sie ją "odpiąć" i wstawić standardowe wypełnienie i tym samym mieć standardowy zderzak. Na oko tak to właśnie wygląda.
Drugie pytanie: czy to samo można zrobić z progami?
Podsumowując: jak najszybciej wrócić do serii patrząc na pacjenta z załącznika
Chcę jednak jak najszybciej wrócić do seryjnego zderzaka i progów, stąd pytanie: czy ten dodatkowy element tylnego zderzaka to tylko nakładka i czy da sie ją "odpiąć" i wstawić standardowe wypełnienie i tym samym mieć standardowy zderzak
to jest dokładka i wszystko zależy od sposobu montażu tej dokładki do zderzaka
Zamieszczone przez Grzesiek84
Drugie pytanie: czy to samo można zrobić z progami?
na pewno można zdjąć, ale tak jak w pierwszym przypadku zależy jak to zostało zamontowane...
generalnie bez malowania zderzaka się nie obejdzie
no i widzę te końcówki wydechu grubo wyprowadzone...
btw
weź wystaw ten górniczy tuning na allegro, może znajdzie się jakiś amator...
do pakietu dołóż progi
a Ty szukaj 'igły zderzaka w kolorze' na aukcjach
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Czyli rozumiem, że po zdjęciu tej nakłądki, dokupie tę czarną wstawkę z oryginalnego zderzaka i powinienem przy odrobinie szczęscia móc ją założyć na ten zderzak?
A czy te nakładki na progi są zakładane na kompletne stare progi czy też one (stare progi) były zdjęte?
Pomysł z allegro jak najbardziej OK, trzeba to wystawić...no i poszukać oryginalnego tłumika :wink:
Czyli rozumiem, że po zdjęciu tej nakłądki, dokupie tę czarną wstawkę z oryginalnego zderzaka i powinienem przy odrobinie szczęscia móc ją założyć na ten zderzak?
są szanse
podaj na moje pw vin, sprawdzę czy ta dokładka jest w ogóle dostępna 'osobno'
A czy te nakładki na progi są zakładane na kompletne stare progi czy też one (stare progi) były zdjęte?
nakładki są normalnie nałożone na progi, tutaj nie powinno być problemu z ich demontażem
btw
o2 nie miała oem nakładek na progi
no i poszukać oryginalnego tłumika :wink:
najpierw wejdź pod auto i zobacz co tam jest porzeźbione
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz